Skip to main content

Sangalaki Island, Wees getuige van een Turtle baby Life [Indonesië]


Ship's motor werd uitgezet als een teken dat onze boot was aangekomen op de bestemming. Interessant, in plaats van stoppen bij het dok, werden we gestopt in het midden van een ondiepe zee, het eiland is meer dan 800 kilometer van de stad Samarinda.

Ja, boten niet beroepen op de kade, omdat er geen dock voor de boot op het eiland deze Sangalaki. Zodra de natuurlijke charme van dit eiland.

Voor zover het oog reikte, kristalhelder water leek ontvouwen voor hun ogen. Holding van onze tassen en bagage in de overhead, liepen we door middel-diep zeewater met ons op. Zo uitdagend en spannend het was toen we allemaal ongeveer 200 meter lopen in de ondiepe wateren zijn zo duidelijk. Sommigen van ons ook richten hun nat lichamen.

Sangalaki eilanden met een oppervlakte van ongeveer 13 ha is gelegen in de eilanden Derawan gelegen in Berau, Oost-Kalimantan. Op dit moment zijn Derawan Eilanden uitgegroeid tot een van de vijf beste waterattracties in Indonesië. In aanvulling op Sangalaki eigen eiland, zijn er andere mooie eilanden. Noem het, Derawan Island, Island Maratua en Kakaban is zo verleidelijk om te bezoeken.

Helaas, zoals de eilanden steeds beroemd in dit land, wordt Sangalaki eiland, maar ook in buitenlandse handen!

Het belangrijkste doel van toeristische accommodatie op het eiland met exotische ogen dollar is dit de fokkerij penyunya zo netjes en goed verzorgd. Het eiland is een favoriete plek van de schildpadden nesten elke avond is een behoud van de schildpad broedplaats is zo beroemd, niet alleen in Zuidoost-Azië, maar ook in de wereld.

De eenvoudigste manier om deze locatie te bereiken is om te reizen van de hoofdstad van Berau, Oost-Kalimantan, namelijk Tanjung Redeb. Van Kaap Redeb, de reis is nog steeds te gebeuren door het nemen van een heuvelachtige weg ongeveer 100 km, twee tot drie uur rijden naar het Tanjung Batu. Van Tanjung Batu steiger hier kunt Sangalaki Island worden bereikt met behulp van een twee uur durende speedboot.

Het gevoel moe om een ​​flinke afstand onmiddellijk vruchten af ​​toen we eindelijk liep over een lengte van wit zand, die zo stralend zonlicht reflecteren in de richting van de "Captive schildpadden semi-natuurlijke" staat van instandhouding beheerde zalen van Oost-Kalimantan reizen.

Het invoeren van een gate-vormige houten deur, we waren verbaasd, omdat veel kleine borden zijn ingebed in het zand. We raakten in de war, waarom zijn er alleen deze borden, maar geen schildpad vijvers als we ons voorstellen. Blijkbaar deze borden is niemand minder dan de starttijd van de eieren wordt bewaard in afwachting meretasnya de baby.

In het zand een aantal tekens, het blijkt dat er tientallen kleine schildpadden proberen om eruit te komen van de huidlaag van het ei. Met ontzag zagen we uit de eerste hand hoe elke schildpad probeert om eruit te komen van hun jassen eierschaal. Het leek proberen de gaten zo klein blijken in vergelijking met de grootte van het lichaam van de schildpad klimmen.

Het merendeel van de schildpadden die uit zijn intrek in een kleine emmer die klaar is voor ons om de enorme uitgestrektheid van zand vrij te geven. Op die manier onze geest begon te houden te nemen en foto's te maken met de baby schildpadden zijn verbluffend.

De schildpadden zijn niet op zoek zo zwak, maar het is zo actief en levendig. Het bleek dat de fysieke vorm verschillende schildpad schildpad. Turtles meer dan de donkere zwarte schildpad groenachtig. Turtle's hoofd lijkt niet de shell lichaam te scheiden, waarbij het hoofd van een schildpad met zijn schelp lijkt zo gescheiden.

In het midden van de kwestie van de illegale vernietiging van schildpadden en schildpadden eieren worden aanvalsvrije verkocht, was zo blij toen we elk met een kleine schildpad en uitgebracht op het strand.

Gelukkig, ook de kleine schildpadden kruipen tegelijkertijd direct de eerste keer in de richting van de open zee. Geleidelijk aan, hebben een voor een aangekomen aan de kust en in open water. De echte, waar ze een nieuw leven beginnen, door smeden stroom, verstoring van de vis, om te leven in deze grote oceaan.

Stel je voor, duizenden stappen begint met kleine stappen de schildpad in de zee.

Misschien kunnen we geen grote dingen doen voor deze natuur, maar een kleine actie ieder van ons zou zo betekenen voor onze omgeving.


Laat de jonge schildpadden levenservaring en tot het ontstaan ​​van het leven van een schildpad zal het nooit vergeten mee te maken.Citeert een anonieme schrijver, "In de schoonheid van de natuur ligt de geest van hoop."