Skip to main content

Pomp keek Station Tanjung Priok


Een van de bestemmingen in 12 toeristische route langs de kust is het Tanjung Priok Station. Het station is zeer groot en statig, en vol geschiedenis. Breng een bezoek aan Cape Priok Station en neem een kijkje op deze historische station.

Tanjung Priok station werd gebouwd in 1914. De bouw van het station is ontworpen door Ir. CW Koch, een ingenieur uit Spoorwagen Staats, nationale spoorwegen bedrijf Nederlands-Indië.

Tanjung Priok station werd gesloten voor negen jaar en heropend op 13 april 2009. Dit station is gerenoveerd met behoud van zijn oorspronkelijke vorm. Veel interessante verhalen over dit station, meldde het bestaan van een ondergrondse tunnel die wordt gezegd dat het eiland Onrust. Toch is er niet bewezen, omdat tot nu toe nog niet onthuld.

Art deco-stijl gebouw is absoluut schitterend, heeft een hal, die ooit een plaats in de dagen van dansen op de Nederlandse meesters en noni. Iron-stalen dak was werkelijk buitengewoon, tot bewondering van onze president Susilo Bambang Yudhoyono veroorzaken.