Skip to main content

Parken Proclamatie, getuige Geschiedenis Verwaarloosde [Indonesie]

Uitgehold te zijner tijd, nu is als de Tuin van de verkondiging van het veld om voetbal te spelen voor de kinderen. Parken in Centraal-Jakarta is een getuige van de geschiedenis die is vergeten. Laten we opnieuw naar deze historisch monument!

Voor zo lang bewonderde figuur van Bung Karno, de vader van de verkondiger van dit land. Flashback naar het graf van Bung Karno, een spreekbuis voor de mensen in Blitar ik ooit geweest zijn toen de Java-Bali tour gedaan met de familie. Alle van een plotselinge gevoel van nationalisme vormt de wens om de locatie van de lezing van de tekst van de proclamatie op 17 augustus 1945 te verkennen. Al een kwart eeuw Ik woonde in Jakarta en werd een Indonesisch staatsburger, maar ik heb nog niet eens gekomen om de meest historische moment voor het volk van Indonesië.

Historisch gezien is de onafhankelijkheid van Indonesië is ontstaan uit het proces van het formuleren van de tekst van de verkondiging in binnen-admiraal Maeda, nu bij Jln. Imam Bonjol, No.1. Het proces van het opstellen van de proclamatie werd gemaakt op 16 augustus tot het ochtendgloren op 17 augustus.

Bovendien, Soekarno, Hatta en Ahmad Soebardjo het formuleren van de tekst van de verkondiging dat zou worden getypt door deze Melik Sayuti. Niet voor de moeder Fatmawati, de vrouw van Bung Karno, vergeet toen het werd belast met de taak van het naaien van de Saka rood en wit, die tot nu bewaard in het Museum National Monument.

In eerste instantie, de strijders gepland een proclamatie waarbij de locatie van de dag (17.08.1945) op het gebied Ikada, afkorting van Atletiek Vereniging van Zuid-Holland die haar naam heeft veranderd in Merdeka Square. Echter, om veiligheidsredenen de historische processie werd gehouden in de woning van Soekarno, die toen in Jln. Pegangsaan East, No 56, en nu veranderd in Jln. Proclamatie, nr. 1.

Tot slot in deze plaats membacaan Soekarno de proclamatie om 10.00 uur. In het midden van een gespannen en vol van bedreigingen van de Japanse kant, met een zeer eenvoudige gebeurtenis. Zelfs de erkenning van Bung Karno in het werk van Cindy Adams autobiografie, getiteld "Tongue Connector Mensen", een pen gebruikt voor het ondertekenen van de tekst was gewoon een gewone pen en dan verdwijnen, omdat ze niet specifiek opgenomen.

Proclamatie van het park is niet ver van het kruispunt Megaria bioscoop complex gelegen, voorheen het Metropole en de Universiteit van Bung Karno die na Cikini Station. Historisch huis dat keek naar de foto's van de proclamatie werd de proclamatie voorheen de Tweede Kamer zou niet meer bestaan ​​sinds 1960. Het invoeren van de Park proclamatie, worden bezoekers begroet met een sfeer van groene bomen die er zo mooi.

Oorspronkelijk zal het historische complex te renoveren wanneer Bung Karno verhuisde naar de staat Palace. Bung Karno zelf breken de grond voor de bouw van het monument heet Lightning monument, een monument dat toen heette het Monument proclamatie.

Lightning monument, op het eerste gezicht ziet eruit als een symbool van de PLN, met een hoge rondheid en het dragen van de bliksem op. Op het monument staat: "Dit is waar de Verklaring van Onafhankelijkheid Indonesië Dibatjakan Op 17 augustus 1945 om 10:00 uur Morning van Bung Karno en Bung Hatta".

Niet ver van het monument staat een gebouw bliksem die National Development Plan betekent. Daarnaast is er een ander monument, de Memorial van de Republiek Indonesië Satoe Tahoen, die stond op 17 augustus 1946. Kleine monument heeft een hoogte van ongeveer 3 meter is opgericht door Joshua Masdani, leden van de Vereniging van Vrouwen New York zonder de hulp van fondsen van wie dan ook. Om de rol van vrouwen strijders in het materiaal op prijs stellen omdat het marmer gegraveerd "voor vrouwen Oesaha London".

Na 27 jaar onafhankelijkheid, werd de proclamatie Monument ingehuldigd in 1972 na herontwikkeling gebied proclamatie door gouverneur Ali Sadikin. Acht jaar later, mede-gebruik genomen President Soeharto Soekarno-Hatta monument dat ziet er prachtig uit met 17 pilaren in de rug van het standbeeld van twee cijfers als een symbool van de datum van de proclamatie.

Eenmaal aangetast door de tijd, de huidige park is niet in tegenstelling tot de proclamatie van het veld te voetballen door de jeugd die niet over een open gebied. In feite kan ik niet fotograferen het schrijven op de onderste verdieping van het Monument Lightning, omdat druk rond het monument gebruikt om te verkopen door de burgers.

Is dat niet geweldig land is een natie die de geschiedenis en de helden van zijn land respecteert? Omdat door het kennen van de geschiedenis dat we een gevoel van nationalisme te stimuleren om jezelf. En onze geautomatiseerde acteurs die de geschiedenis zal zijn voor de toekomst van deze natie beter.